Projecten

Schoolbanken

Na het eerste bezoek van Trix aan de Take Care Nursery School, heeft zij geld ingezameld voor schoolbanken voor de drie lokalen. In de oude situatie waren er namelijk alleen een paar houten bankjes. Door middel van particuliere giften heeft men een meubelmaker uit Farato kunnen inschakelen voor het maken van 60 prachtige, solide schoolbanken. De schoolbanken staan sinds maart 2008 in de lokalen en worden met plezier gebruikt.

Toilettenblok

Het oude toilet van de school was er een zoals je ze veel ziet in arme landen: een gat in de grond met een bakje water ernaast. Met zoveel kinderen is een toilet erg onhandig en bovendien biedt het weinig privacy. De open ruimte is ook niet veilig voor bijvoorbeeld slangen. Daarom was het van groot belang dat er een goed toiletgebouw zou komen. Hier heeft het project zich voor ingezet. In september 2009 is de bouw afgerond! Het is een prachtig gebouw geworden met acht toiletten, drie voor de jongens, drie voor de meisjes, en twee voor de leerkrachten. 

De toiletten zijn betegeld om de hygiëne te bevorderen, en er zitten deuren in om ongedierte buiten te houden. Het geld om een nieuw toiletgebouw te bouwen is onder andere opgebracht door:

  • Basisschool de Klim-Op, locatie de Thij, te Oldenzaal (Goede doel van het Jaar);
  • De Professor Waterinkschool te Hardenberg (zendingsgeld van 5 weken);
  • Christelijke basisschool De Kardoen te Ommen (zendingsgeld van 3 weken);
  • Super de Boer in Albergen (flessenbonactie);