Maart 2008 vervolg

Nieuwe doelen

Enorm blij met het behaalde resultaat, hebben we met Bakary en Momodou overlegd wat er nog meer nodig was. Er is natuurlijk nog een hele waslijst wat de school nodig heeft:

1. Toiletten

2. Schoolmateriaal

3. Geld voor een voedselprogramma.

4. Geld om de leerkrachten te kunnen betalen.

5. Sportmateriaal

6. Een omheining om de school en het schoolplein

7. Zomerkleding voor de kinderen (2e hands)

8. Fietsen voor de kinderen die ver weg wonen

9. Computers

10. Een pomp voor de waterput

Ik wilde het liefst weer voor één doel gaan. Net als bij de schoolbanken. De keuze viel op de toiletten. Op dit moment is er slecht een smal diep gat in de grond met daar omheen wat golfplaten, dat zowel door de kinderen als de leerkrachten als toilet gebruikt wordt. Een toiletblok met gescheiden toiletten voor jongens en meisjes en een aparte toilet voor de leerkrachten zou fantastisch zijn. Afgesproken werd, dat de schoolleiding voor een offerte zou zorgen, dan zou ik weer proberen het geld bij elkaar te krijgen…

Mijn wens

Ik wist dat een aantal kinderen niet naar school kunnen omdat de ouders daar doodeenvoudig het geld niet voor hebben. Ik heb Bakary gevraagd of hij eens wilde nagaan hoeveel kinderen dat zijn en wat het kost om een kind een jaar lang naar school te laten gaan. Ten slotte is onderwijs HET antwoord op armoede, dus zouden alle kinderen naar school moeten kunnen. Net als bij ons in Holland of in Europa. Onderwijs is het allerbelangrijkste middel om armoede te bestrijden. Wanneer je naar school bent geweest heb je kans op een betere baan en daarmee op meer inkomsten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.